Kontakt: admin@husprojekt.se
 


 

 

Ny el i hela huset!

- Inglasning - - Eldragningar - - Gillestugan - - Matrum - - Vardagsrummet2009 -
         

PM,s El och montage was here!

Brorsan Peter som driver firman PM,s El och montage i Nynäshamn har varit så schysst att han och hans fästmö Anki kom upp till oss under en vecka alldeles före jul. Peter är såklart elektriker (elektrikare som man säger här) och han drog om alla trådar i väggarna. Alla uttag byttes till jordade, en snygg ny elcentral med snabbsäkringar sattes upp.

Huset är ju från 1953, då var det en helt annan standard för elektriciteten i fastigheter. Källarens alla utanpåliggande kablar har vi redan bytt allt eftersom vi har renoverat rummen. Det ska ju tilläggas att dessa gamla utanpåliggande kablar var i bedrövligt dåligt skick. Isoleringen sprack så fort man vidrörde trådarna.

Tillbaka till resterande kabeldragningar, det fanns knappt ett rum med jordade eluttag, det var snebelastning. Det kan ju nämnas att, kyl, frys, vardagsrummet, hallen, kontoret, sovrummet med alla grejer, datorer, tv och mycket mycket mera låg allt på en å samma säkring. Nu är allt tjusigt uppdelat på egna grupper, vi har jordfelsbrytare och jordade uttag överallt. En enorm sten har släppt från bröstet genom att få detta fixat. Det här är ju en sån här sak som inte syns. Men, skulle det bli kortis nånstans i en gammal rutten kabel, då kan du ge dig tusan på att du lär märka av det.

         
         

 

 

Husprojekt.se © 2011 • Privacy Policy • Terms of Use