Kontakt: admin@husprojekt.se

 


 

 

 

Tilläggsisolera

- Tilläggsisolera - - Brädslå - - Måla - - Byta fönster - - Altan -
- Inglasning - - Friggebod -      

Har ni sett den första bilden på huset där färgen anas i flagor? Huset var målad med nån sorts plastfärg. Virket hade dock klarat sig förhållandevis bra. Tack vare att ägaren innan hade påbörjat fasadbyte och samtidigt tilläggisoering på en gavel så enades vi om att fortsätta med att byta ut resten av fasaden. Vi fortsatte på samma linje med isolering och använde Isovers fasadskiva 30mm.

Det vi gjorde först var att ta bort de gamla locken (se bild på hur Hägglund tar i). Sen spikade vi upp isoleringen med distanser, drog vi på tvärgående reglar med lååååånga skruvar (165mm). Tack å lov för ett hus med 3-tums träkärna, fick alltid bra bett i skruvarna som drogs in. 12 volts Black & Deckern fick jobba hårt, den hade en tendens till att ryka lite då och då. Trots detta så funkar den fortfarande idag! Själva isoleringen är inte så mycket att orda om, finns bra beskrivning på Isovers hemsida. Obs pappret ska vara vänt inåt mot konstruktionen.
 

Först började vi med att locka hit arbetskraft (Hägglund) för att ta bort de gamla brädorna
Ingen fara, det kliar nästan ingenting.
Sedan tar man till andra hjälpmedel för att nå toppen
 
Här har Krister lagt på ny isolering och åkt och köpt ett nytt badrumsfönster (glömde bort att det låg ett där bakom när han spikade på den där gula distansbrickan) Ny regling för nya brädor
 
Här har dom första brädorna börjat komma på plats.

  PS: Håll muspekaren över bilden för att se bildtext

 

 

Husprojekt.se © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use